Profesyonel olarak geliştirilen en iyi mesajlaşma uygulamaları arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız, ilk olarak beklentilerinizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Size en uygun olan uygulamayı bulabilmek için aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.
Jan Koum tarafından kurulan WhatsApp, Facebook tarafından satın alındıktan sonra dünya üzerindeki en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olmuştur. Uçtan uca şifreli iletişim imkanı sunan uygulama içerisinde VoIP sesli ve görüntülü arama özellikleri bulabilirsiniz.
Güvenlik konusunda titizseniz Telegram’ı tercih edebilirsiniz. Basit yapısı ve grup oluşturma özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken Telegram üzerinden fotoğraf, mesaj, video ve dosya gönderip alabilirsiniz. Telegram Super Group sayesinde 200.000 kişiye kadar grup ya da sınırsız izleyiciye yayın yapabilirsiniz.
Facebook, son yıllarda güvenlik alanında attığı yanlış adımlar sebebiyle çok kan kaybetse de en fazla kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında Facebook Messenger yer alıyor. İşlevsel ve basit yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Facebook Messenger, pratik bir şekilde mesajlaşmak isteyenlere en iyi şekilde hitap etmeyi başarıyor.
Sosyal medya platformu olarak değerlendirilen Snapchat, mesajlaşma için sıklıkla tercih ediliyor. iOS ve Android işletim sistemlerinin popüler uygulaması Snapchat, beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamaya yetiyor. Milyonlarca insanın kullandığı Snapchat, kendi kendine silinen mesaj özelliğiyle öne çıkıyor. Herkesin görmesini istemediğiniz mesajlaşmalarınızı Snapchat üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
En eski mesajlaşma uygulamaları arasında Snapchat bulunuyor. Yerini WhatsApp kaptırmış gibi gözükse bile dünya çapında özellikle iş toplantıları ve görüşmelerinde Skype hala yaygın bir şekilde kullanılıyor. Microsoft tarafından satın alındıktan sonra eski popülerliğini yitiren Skype, yazılı ve görüntülü iletişim imkanı sunuyor.
10 milyonu aşkın kişi tarafından indirilen BiP, Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımlar arasında bulunuyor. Yazılı, sesli ve görüntülü mesajlaşma yapabileceğiniz BiP, yerli üretim olduğu için ilgi görenlerden oluyor. Çeviri özelliği sayesinde farklı dillerde mesajlaşma imkanı veren uygulama aynı zamanda iki numarayı aynı anda kullanabilmenize de imkan sağlıyor. 10 kişiye kadar HD görüntülü görüşme ve BiP üzerinden SMS’lerinizi okuyabilme gibi özelliklere sahip uygulamayı alternatif olarak deneyebilirsiniz.
Yayın hayatına Glitch’in geliştirilmesi sürecinde yararlanılan dahili bir araç olarak başlayan Slack, bulut tabanlı mesajlaşma uygulamasıdır. Profesyonel kullanıcılar ve şirket içi mesajlaşma yapmak isteyenler tarafından ilgi gören Slack, kurumsal kullanımlarda ön plana çıkıyor. Ancak normal kullanıcılar için de uygulamanın son derece işlevsel olduğu söylenebilir. Slack uygulamasında ihtiyacınız olan insanlarla farklı bilgileri ve araçları kullanabilirsiniz. Şirket içi mesajlaşma ve iş akışınızı rahatlatmak için kurumsal bir uygulama arıyorsanız Slack sizler için ideal olabilir.
Video oyunlarından hoşlanan kişiler için özel olarak tasarlanan Discord, genel olarak herkese hitap ediyor. Metin, görüntü, ses ve video paylaşımı yapabileceğiniz Discord, hızlı paylaşım özellikleriyle öne çıkıyor. Oyun severler tarafından büyük bir ilgi gören Discord uygulamasını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Ücretsiz arama yapabileceğiniz ve mesaj atabileceğiniz LINE, Japonya merkezli önemli bir uygulamadır. Dünya çapında 600 milyonu aşkın kullanıcısı olan uygulamayı kullanarak ses, video ve metin paylaşabilirsiniz. Emoji ve sticker çeşitleriyle öne çıkan LINE, aynı zamanda ücretsiz olarak oyun da sunar.
Viber, dünya çapında 1 milyara yakın indirilme sayısına ulaşmış bir uygulamadır. Sesli ve görüntülü konuşma özelliği olan Viber, 250 kişilik özel gruplar oluşturup detaylı bir şekilde yönetebilmenizi sağlıyor. Viber özellikle hızlı ve güvenilir uygulamalar arayanlar için ideal bir mesajlaşma uygulaması oluyor.